Το νέο Megane E-TECH Electric, το πρώτο μοντέλο της εποχής Nouvelle Vague της Renault, συνεχίζει την παράδοση που έχει η γαλλική εταιρεία στις καινοτομίες. Περισσότερες από 300 πατέντες έχουν κατατεθεί για τη σχεδίαση του αυτοκινήτου και της πλατφόρμας του. Σε αυτό το Renault Story, ο Sofiane Amaanan, Project Manager Ανάπτυξης και Καινοτομίας στο τμήμα Μηχανολογίας Οχημάτων και Projects, εξηγεί πώς βελτίωσε την ηχομόνωση στο Megane E-TECH Electric χάρη σε ένα νέο υλικό που είναι έξυπνα τοποθετημένο μεταξύ του δαπέδου του αυτοκινήτου και της μπαταρίας.
Στο νέο Megane E-TECH Electric, δεν μπορεί κανείς παρά να εκτιμήσει πόσο αθόρυβα είναι όλα. Είναι σαν να ταξιδεύεις μέσα σε μία κάψουλα. Πέρα από το γεγονός ότι οι ηλεκτροκινητήρες είναι εκ κατασκευής αθόρυβοι, το εσωτερικό συμβάλλει και αυτό με τη σειρά του στην τέλεια ηχομόνωση από τους εξωτερικούς θορύβους.
Τι καινούργιο φέρνει η καινοτομία αυτή
Η νέα λύση που υιοθετείται για την ηχομόνωση του νέου Megane E-TECH Electric συγκεντρώνει ένα πλήθος πλεονεκτημάτων όπως:
- Ένα βελτιωμένο επίπεδο ηχομόνωσης του αυτοκίνητου (-10dB)
- Καλύτερους χώρους για τους επιβάτες
- Βελτιωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας
- Πάνω από 3 κιλά περιορισμό του συνολικού βάρους
Μία καινοτόμος διαδικασία
Οι υπεύθυνοι πίσω από τη σύγχρονη αυτή εφαρμογή, αφαίρεσαν τα παλιά ηχομονωτικά υλικά που βρίσκονταν κάτω από τη μοκέτα του δαπέδου - συμπεριλαμβανομένης και μεγάλης ποσότητας ρητίνης – τοποθετώντας κάτω από το πάνελ του δαπέδου του νέου Megane E-TECH Electric, έναν νέο πατενταρισμένο αφρώδες υλικό απορρόφησης κραδασμών. Ο αφρός προσαρμόζεται τέλεια στο σχήμα του δαπέδου στην πάνω πλευρά και στη δομή του περιβλήματος της μπαταρίας από κάτω. Όταν συμπιέζεται, απορροφά τους κραδασμούς για να μειώσει την ποσότητα των ηχητικών κυμάτων που διαχέονται στο πάτωμα, ενισχύοντας έτσι την αίσθηση της ησυχίας μέσα στο χώρο επιβατών.
Ο πρωτοποριακός αυτός αφρός έδωσε επίσης τη δυνατότητα στους μηχανικούς να περιορίσουν το πάχος του δαπέδου, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για τους επιβάτες, αλλά και να μειωθεί το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου, γεγονός το οποίο εξασφαλίζει καλύτερη ενεργειακή απόδοση, άρα και μεγαλύτερη αυτονομία.