Skoda: Έξι νέα ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2026

Skoda: Έξι νέα ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2026

Νέα μοντέλα και αλλαγή προς την ηλεκτροκίνηση σχεδιάζει η Skoda. Λανσάροντας τέσσερα ολοκαίνουργια ηλεκτρικά οχήματα και δύο ανανεωμένα μοντέλα της οικογένειας Enyaq, η τσέχικη αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να επεκτείνει τη γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε έξι μοντέλα έως το 2026. Η εταιρία θα έχει επενδύσει συνολικά 5,6 δισεκατομμύρια ευρώ στην ηλεκτροκίνηση έως το 2027.

Με ένα «Μικρό» στην κατηγορία των μικρών SUV, το «Compact» με την επίσημη ονομασία του Elroq στην κατηγορία των compact SUV, ένα ευρύχωρο μοντέλο «Combi» και ένα επταθέσιο SUV «Space», η Skoda θα επεκτείνει σημαντικά και θα διαφοροποιήσει τη γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων. Κατά τη διάρκεια της φάσης μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση, τα μοντέλα με μοντέρνους κινητήρες εσωτερικής καύσης και plug-in υβριδικά συστήματα μετάδοσης κίνησης θα συνεχίσουν να αποτελούν τον βασικό κορμό της γκάμας μοντέλων της. Με τις νέες γενιές των Superb και Kodiaq, τα ανανεωμένα Octavia, Kamiq και Scala καθώς και τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα, η Skoda  θα προσφέρει σύντομα το πιο εκτενές  χαρτοφυλάκιο στην ιστορία της: Συνδυάζοντας τα καλύτερα και των δύο κόσμων και προσφέροντας στους πελάτες σε διαφορετικές αγορές το ιδανικό μοντέλο Škoda για κάθε γούστο και απαίτηση.

Ο Klaus Zellmer, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Skoda Auto, σχολίασε: "Με έξι νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα σε όλες τις κατηγορίες έως το 2026, η Škoda Auto κινείται ακόμη πιο γρήγορα προς τη βιώσιμη, ηλεκτρική μετακίνηση. Μαζί με τα νέα και εξαιρετικά αποδοτικά συμβατικά και υβριδικά μοντέλα μας, προσφέρουμε το καλύτερο και από τους δύο κόσμους – καλύπτοντας τις ανάγκες των υπαρχόντων και των νέων πελατών μας σε όλο τον κόσμο σε αυτή τη μεταβατική περίοδο".